nl

Toelating

Om aan de Rietveld Academie te studeren heb je minimaal een afgeronde HAVO of MBO-opleiding op niveau vier, of een gelijkwaardige diploma nodig. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken. Tijdens de toelatingsprocedure onderzoekt de Rietveld Academie of je geschikt bent voor het onderwijs.

Aanmelding voor extra toelatingsronde bachelor 2015-2016

Aanmelding voor het voltijd basisjaar 2015-2016 is gesloten, maar voor kandidaten binnen de EU/EER, die tenminste een propedeusejaar aan een kunstacademie hebben afgerond, zijn nog een beperkt aantal studieplaatsen beschikbaar bij de afdelingen: Beeldende Kunst, Beeld & Taal, Edelsmeden, Fotografie, Grafisch Ontwerpen en TxT. Ook voor DOGtime zijn nog een beperkt aantal studieplaatsen beschikbaar. Wil je in aanmerking komen voor een toelatingsgesprek, stuur dan een e-mail naar apply@rietveldacademie.nl , met als onderwerp "AANMELDING AUGUSTUSRONDE", met de volgende informatie:

  • je voornaam, achternaam, nationaliteit, geboortedatum, je adres, hoeveel jaar je al hebt gestudeerd aan een Nederlandse HBO-opleiding(en), en bij welke afdeling je toelating zou willen doen;
  • voeg gescande kopie paspoort/ID-kaart, en kopie van je propedeuse kunstacademie bij. NB: attachments in totaal niet groter dan 8 MB, anders wordt je mail door onze mail server geweigerd!

Dan wordt beoordeeld of je in aanmerking komt. Zo ja, dan ontvang je verdere instructies voor aanmelding via e-mail.

NOU EN? (pdf)
Studeren aan de
Gerrit Rietveld Academie
met een functiebeperking
of chronische ziekte

Orientatiemogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om je te oriënteren of voor te bereiden op een studie aan de Rietveld Academie. Je kunt bijvoorbeeld komen naar:

Of je kunt ook een van onze voortrajecten volgen:

Brochure

Voor de online brochure klik hier

Meet our students

Onderstaand kun je video's bekijken, waarin studenten van enkele afdelingen een dag op de Rietveld Academie beschrijven

Lucienne applying for the foun…
Conor about the 2nd round, the…
Viktoriya Mozhaeva from the Pr…
Tomas Adolfs, graduated in 200…
Daiva telling about the Graphi…
Kristin in the final year of V…
Robin about the Department Cer…
Juan from the Foundation Year
Poul and Niki from the Fashion…