nl

Toelating

Om aan de Rietveld Academie te studeren heb je minimaal een afgeronde HAVO of MBO4-opleiding, of een gelijkwaardig diploma (EQF niveau 4) nodig. Daarnaast moet je over voldoende artistieke aanleg beschikken. Tijdens de toelatingsprocedure onderzoekt de Rietveld Academie of je geschikt bent voor het onderwijs.

Extra toelatingsronde in augustus voor studiejaar 2016-2017

Aanmelding voor het voltijd Basisjaar 2016-2017 is inmiddels gesloten. Maar er zijn nog enkele plaatsen vrij voor het 2de/3de studiejaar voor EU-kandidaten bij de volgende afdelingen: VAV, Beeldende Kunst, Inter-Architecture, Fotografie, designLAB en Beeld & Taal. Stuur een mail naar apply@rietveldacademie.nl voor informatie over de voorwaarden voor aanmelding extra toelatingsronde 25 augustus (29 augustus voor VAV!).

Kies in het menu links voor NEDERLANDSE of INTERNATIONALE STUDENTEN en lees daar alles over onze toelatingsprocedure voor 2017-2018, die in twee verschillende rondes verloopt (beoordeling portfolio tijdens het toelatingsspreekuur, en het toelatingsexamen).

Aanmelden voor zij-instromers

Alle kandidaten die tenminste 1 jaar op bachelorniveau gestudeerd hebben aan een kunstacademie, kunnen zich in principe aanmelden voor een hoger jaar.

Procedure voor Nederlandse studenten.
Procedure voor internationale studenten.

NOU EN? (pdf)
Studeren aan de
Gerrit Rietveld Academie
met een functiebeperking
of chronische ziekte

Orientatiemogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden om je te oriënteren of voor te bereiden op een studie aan de Rietveld Academie. Je kunt bijvoorbeeld komen naar:

Of je kunt ook een van onze voortrajecten volgen:

Brochure

Voor de online brochure klik hier

Meet our students

Onderstaand kun je video's bekijken, waarin studenten van enkele afdelingen een dag op de Rietveld Academie beschrijven

Lucienne applying for the foun…
Conor about the 2nd round, the…
Viktoriya Mozhaeva from the Pr…
Tomas Adolfs, graduated in 200…
Daiva telling about the Graphi…
Kristin in the final year of V…
Robin about the Department Cer…
Juan from the Foundation Year
Poul and Niki from the Fashion…