nl

Masterclass Kunstkritiek

7 juli 9.30-18.30

Door Lucette ter Borg (kunstcritica NRC Handelsblad, schrijfster en tentoonstellingsmaker)
Maximaal aantal deelnemers: 15

Heb je altijd al zinnig en uitzinnig goed willen leren schrijven over beeldende kunst? Willen weten wat de do’s and don’ts, de valkuilen en vergezichten zijn in de kunstkritiek? Leer de beginselen en de kneepjes van het vak gedurende één, zeer intensieve dag, tijdens welke je onder leiding van NRC-critica Lucette ter Borg leert hoe je een tentoonstelling bezoekt en naar aanleiding daarvan onder tijdsdruk een kunstkritiek schrijft.
Iedere deelnemer van de Rietveld Masterclass bezoekt de eindexamen-tentoonstelling van de Rietveld en schrijft na afloop een kritiek. De kritieken worden op dezelfde dag besproken met iedere deelnemer en waar nodig wordt een tweede versie geschreven. De drie beste bijdragen worden gepubliceerd in opinieweekblad De Groene.

Kosten zijn €30,00 inclusief lunch, aanmelden via buro[at]rietveldacademie.nl

Programma 7 juli:
9.30: Aanvang (breng je eigen laptop mee, een opschrijfboekje en een pen!!!!!).
9.30-10.30: Kennismaking en inleiding
10.30-12.30: Bezoek eindexamenexpositie (individueel)
12.30-13.15: Lunch
13.15-15.30: Schrijven kunstkritiek
15.30-18.30: Bespreken bijdragen

Over Lucette ter Borg
Lucette ter Borg schrijft al sinds 1988 kunstkritieken – voor de Volkskrant, weekblad Vrij Nederland en NRC Handelsblad – en essays voor o.a. de Prix de Rome, de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst en diverse kunstenaarsboeken. Lucette heeft twee romans gepubliceerd en is directeur van een onafhankelijk platform voor tentoonstellingen en filmprogramma’s voor o.a. EYE Amsterdam. In 2015 was zij artistiek leider van de internationale groepstentoonstelling ‘Gimme Shelter’ op drie forten in de Hollandse Waterlinie. Voor 2017 bereidt zij een internationale groepstentoonstelling over co-habitatie en animal ethics voor. Zij leeft samen met een zoon en twee honden.

Ga naar de Graduation Show 2016 pagina